Масажният гел с черноморска луга се използва при болки в мускулите и ставите, артрити, артрози, неврити, схващания, възпаления на околоставните тъкани, счупвания, навяхвания, изкълчвания на стави, невралгия, плексити, дископатии и др. Лекува успешно хемороиди. Редовната му употреба възстановява нивата на магнезий в организма. Подходящ е както за домашни процедури така и за професионални центрове за рехабилитация, възстановяване, SPA & Wellness.

Арниката има антибактериално, противовъзпалително и болкоуспокояващо действие. Външно се използва за лечение на циреи, изгаряния, навяхвания и дори хемороиди, тъй като подобрява кръвоснабдяването в мястото и това води до бързо оздравяване. Не трябва да се прилага върху открита рана, тъй като това може да предизвика болезнено раздразнение. Използва се и за успокояване на болки в мускулите, натъртвания, изкълчвания, наранявания, както и други условия, причинени от пренапрежение или травми. По отношение на болкоуспокояващото си действие, тя няма друг естествен аналог.
Високото съдържание на магнезий прави този продукт незаменим при хора, страдащи от мускулни схващания и спазми в следствие на преумора от работата в офиса или на открито. Препоръчва се и при спортисти след тренировка тъй като спомага за възстановяване на мускулите и ставите. Не на последно място това е натурален продукт, който не съдържа вредни химически вещества и консерванти.

Начин на употреба: Част от масажния гел с луга се нанася върху върху засегнатия участък или цялото тяло и се втрива в кожата чрез масаж. Оставя се да подейства от 30 мин. до няколко часа, след което се изплаква обилно с вода. Гелът попива в кожата, като накрая остава само солта. Не е възможно да предозирате, тъй като кожата поема само колкото й е нужно. За по-добър ефект, след нанасяне на гела обвийте мястото с найлон или кухненско фолио, а след това и с хавлиена кърпа, за да се затопли. По този начин действието се усилва, тъй като порите се отварят и гелът попива по-добре. Третирайте 1-2 пъти дневно върху болното място в продължение на една седмица. Може да се използва ежедневно за поддържане на тонус и непрекъснато набавяне на магнезий и др. полезни за тялото минерали. В случай, че ползвате гела профилактично, може да пропуснете увиването с фолио и хавлиена кърпа. В този случай просто оставете гела да изсъхне върху кожата – например за около 30 до 60 минути. Ако не страдате от свръхчувствителна кожа, може да стоите и повече време с гела (например 2-3 часа), след което изплакнете с вода.

Опаковка: 300 гр.

Възможна е разлика във външният вид и опаковката на продукта.

Напишете мнение

Забележка: Коментарът ви ще се публикува след одобрение от модератор!
    Лош           Добър

Масажен гел с черноморска луга и арника

  • Производител: Анхиало
  • Модел: p1540
  • Наличност: В наличност
  • 19.80лв


Подобни продукти

Масажен гел с черноморска луга и хвойна

Масажен гел с черноморска луга и хвойна

Масажен гел с черноморска луга и екстракт от хвойна. Хвойната оказва благоприятно действие..

15.30лв

Коносан - наколенка

Коносан - наколенка

Конопена наколенка срещу болки, причинени от заболявания на костно-ставния апарат и нервно..

16.70лв

Коносан - колан

Коносан - колан

Конопен колан срещу болки, причинени от заболявания на костно-ставния апарат и нервно-му..

23.80лв

Масажен гел с черноморска луга

Масажен гел с черноморска луга

Масажният гел с черноморска луга се използва при болки в мускулите и ставите, артрити, арт..

18.00лв

Масажен гел с черноморска луга и розмарин

Масажен гел с черноморска луга и розмарин

Масажният гел с луга и розмарин се прилага при болки в ставите и мускулите, схващания, арт..

18.00лв

Етикети: кожа, кости, стави, мускули, артрит, артроза, неврит, невралгия, плексит, хемороиди